Review Misteri Mona

By sophea ◇ - 4:50 PG

Assalamualaikum semua !! Semalamkan hari last drama misteri mona yang ditayangkan di TV3. Sophea jarang tengok cerita malay tapi drama Misteri Mona ni tonton dari awal sampai habis tau . So kalau nak rate, kita kasi 9/10. Ni bukan cerita cinta tau tapi more kepada thriller . 







   Synopsis 


Berkisahkan tentang Anom (Janna Nick ) yang menghadapi kesukaran hidup sejak dari kecil lagi . Anom berkahwin dengan Dr Nadeem ( Redza Rosli) . Dr Nadeem hired pembantu untuk jaga Anom , watak yang dipegang oleh Elisya Sandha . Kekecohan berlaku apabila Mona muncul kembali dalam hidup Anom dan Dr Nadeem . Okay taknak cerita panjang lah . Kena tengok . 






    Opinion : 

Cerita ni plot twist so wow tau sebab i never really imagine it'll end up like that . Then macam banyak scene yang makes me goosebumps . Dari flashbacks sampailah ending . Tapi ending lagi mind blown . All actors and actress really pandai berlakon even minor character . Setiap episode ada kejutan , means takde lah episode tu bosan patutlah kejap je dah habis . Suka tengok Janna Nick berlakon nampak neutral sangat tak pakai make up pun . Barulah nampak real kan . So rasa tak rugi pun tengok . Really suggestkan drama ni . 


Okay tak nak cerita banyak nanti spoiler pula kan . 

Thank you for reading :) 

  • Share:

You Might Also Like

22 comments

  1. memang best drama ni, setiap episod penuh kejutan dan semua pelakon dia sangat bagus ;)

    BalasPadam
  2. wahh macam menarik ja tapi belum terbuka minat mau layan drama melayu hehe lebih fokus tengok anime buat masa ni hehehe

    nice review tho!

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you litah , iyaa anime its just another level 😂

      Padam
  3. ok !!! i wanna watch it bc your review buat i tertanya2

    BalasPadam
    Balasan
    1. best atie i mean its not like others typical drama yang i pernah tgok

      Padam
  4. Terimakasih untuk rekomendasi drama Misteri Mona ..., kelihatannya seru ceritanya.

    BalasPadam
  5. dah last eh ? rasa macam baru tngk iklan promo..
    tak kurang minat genre macam ni hehe.. tatot..

    BalasPadam
  6. wah best ni kalau maca dari review awak

    BalasPadam
  7. ramai kata cerita ni best.. tapi kite belum tengok.. :)

    BalasPadam
  8. Kesian Mrs. A tertinggal ketapi hahahaa..
    Langsung tak tengok

    BalasPadam
  9. Ala sis shida skip2 tgk sbb jalan cerita dia mcm penuh tgk satu filem ni..tp xingat..

    BalasPadam
  10. ramai jugak yang ulas pasal drama ini tapi akak tak pernah layan.... menarik sbb ramai kata best dan lain drama biasa yang psl percintaan kisah keluarga kaya yg klise

    BalasPadam
  11. wow poster dorang betul2 gempak. ceritanya pun best. nanti saya nak tengok hihihi

    BalasPadam
  12. Alamak eza tak tengok lagi cerita ni. Hehe. Nampak review best, rasa nak tengok pulak.

    BalasPadam
  13. serius dah lama tinggalkan drama melayuu

    BalasPadam
  14. teringin nak tengok. btw, happy new year!! (「`・ω・)「

    BalasPadam
  15. sedih tgk drama ni.. nasib dh habis

    BalasPadam
  16. Harap ada di YouTube boleh tengok sekali harung.

    BalasPadam
  17. Ada tengok juga beberapa episod drama ni. Okaylah.
    By the way..saya follow sini yer..

    BalasPadam
  18. Ramai yang cakap drama nie best tapi tue la, tak berkesempatan nak tengok.. agak-agak kat tonton ada lagi tak drama nie..?

    BalasPadam