Pentingnya breakfast

By sophea ◇ - 7:08 PM

 Assalamualaikum dan selamat pagi . Selamat berhujung minggu juga untuk semua . Selalu lepas bangun tengok jam terus kemas rumah . Al maklumlah ada ramai anak bulus so waktu kemas tu lama sikit . 

Lepastu terus prepare breakfast untuk diri sendiri dan anak anak bulus . Kalau untuk mereka sophea akan blendkan ayam rebus , carrot kadang letak nasi bagi kenyang sikit . Tak mau lah bagi wet food je , kalau dry food memang ada tapi tak kenyang . 

Alhamdulillah sekarang memang breakfast , mungkin sebab aging factor ? Kalau tak breakfast rasa tak lengkap . Kalau ayah sophea pun memang selalu bebel juga dulu suruh breakfast , abah memang kalau breakfast awal pukul 7 macam tu sebab dah terbiasa . Kalau dulu nak telan pun loya . Sekarang sebaik dah boleh adapt . Kalau kucing pula celik mata memang dorang dah tunggu hahaa . Tapi even macam tu dorang bukan jenis kacau orang lain makan atau buat bising kecuali kalau tuan dia yang makan haha . 

Sophea notice , kalau tak breakfast nanti lunch mesti lapar teruk then ambil quantity yang banyak . Kalau boleh nak cut carbs bukan nak kurus tapi fit . inshaa Allah . Kalau korang macam mana memang wajib breakfast ke atau brunch terus (breakfast plus lunch ) ?



* Ni latest roti pizza yang dibuat *


Terima kasih sudi baca , drop comment for blogwalking >_<

  • Share:

You Might Also Like

0 comments