Tradisi tukar Kad raya

By sophea ◇ - 3:36 AM

 Assalamualaikum and hello guys ! 

It's been awhile , cepat je dah berapa hari tinggal nak raya dah . I feel so hurt , PKP waktu raya...but idk mesti ramai lagi terkesan not only me kan . 

Ouh yea tradisi beri kad raya dah lama sophea pupuk sejak zaman sekolah . Sampai ada letak bedak dalam kad .

Tahun ni I feel like macam nak buat balik . Ain't it good especially kawan yang jauh , bukan selalu . 

Kali ni ada yang sophea beli ada yang buat. Dapat beri enam orang sahabat je Kali ni . Harap next time boleh beri kawan internet , follow blog juga ke kan . 

Ha ni kad kad untuk tahun ni untuk diberi ke sang pemilik .

Lagi suka macam ni dari digital , sebab digital macam tak feeling sangat .



Thank you for reading ! 

Selamat berbuka in few hour . You can drop comment so boleh sophea blog walking .Dah lama tak bw  ....

Till we meet again , adios .

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Yezzaaa kan.. Kad raya camni lg best.. Pstu tgu abam posmen hari2.. Haha.. Klu dpt kad ada lagu2 lg meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah suka kad raya mcm ni , lagi if deco sendiri. Susah nak cari yang ada lagu sekrg

      Delete
  2. so nostalgia bila dapat kad raya. lagi feel dari wish kat whatsapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah , digital okay kan tapi lagi prefer yang mcm boleh pegang tgok sndiri

      Delete
  3. Creative you.
    Teringat zaman dulu.

    ReplyDelete
  4. dulu dalam 5 tahun lepas, saya ada buat pos kad raya masa zaman student, kawan ramai.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Seronoknya bertukar tukar kirim kad raya :)

    ReplyDelete
  6. Masalah juga nak cari kad raya sekarang. Dah la musim PKP, tak tau mana jual kad raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah haritu sampai pergi 3 kedai mmg takde , Tanya pun dorang tgok pelik kenapa Tanya kad raya

      Delete
  7. masa dulu2 kan.. i always buat kad raya treee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke , kita geng lah mcm tu . Suka Sgt buat pastu bgi banyak banyak

      Delete
  8. best gila kan zaman2 tukar kad raya ni. tulisan tangan ni ada sentimental tersendiri. kad raya masa zaman sekolah kawan2 bagi dulu saya simpan je walaupun dah naik kuning2 xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan lagi feel Dari digital sebab nampak effort tu , kad lama dah hilang :( dengan kotak hilang

      Delete