Kucing kena buang

By sophea ◇ - 5:11 PM

 Assalamualaikum and hello guys . How are you doing ? Hope everyone doing well. 

Sophea sedih sikit sebab 5 ekor kucing tak balik balik nak dekat 3 bulan dah .Tadi termimpi bangun termenung kejap kat manalah dorang sekarang. Dah makan ke belum.  Nak husnudzon mungkin pergi mana je kan . Tapi tula . Ni bukan first time hilang kucing . Dah banyak Kali , bela cantik cantik dah besar hilang . Jiran yang bela kucing pun pernah hadapi hal yang sama . Tapi bernasib baik jumpa dalam 6 kilometer jauh mcm tu .

My cats jenis manja . Idk there's jiran yang suka buang kucing orang ni tak rasa bersalah ke . My cats I provided litre but if still lacking they can let me know not terus buang .Mak hari-hari tanya kucing favourite Mak balik ke tak . Kucing favourite mak tu namanya mok . Mok ada masalah telinga kurap dalam proses healing . Takut jadi lagi teruk .Kadang -kadang sampai termimpi mimpi .Sedih kalau dah makan ke belum or tidur kat manalah. Macam macam ikhtiar harap jumpalah.Kalau tak pun harap ada orang jagakan. Sebab dorang memang dari kecil sophea jaga , beli makan,  litre ,mainan untuk dorang semua.  Allahu sedih rasanya. 







letak kat sinilah , Kalau rindu boleh tengok balik. 

Itu sahaja untuk entry kali ni :) 


  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. aaa faham sangat. kat rumah ni pun dah banyak kali bela kucing elok-elok lepas tu bila dah besar sikit, tiba-tiba hilang. nak kata mati, takde bangkai pun. nak kata sesat, mereka bukan kuat merayap pun. nak kata jiran buang, kang jadi fitnah pula (walaupun ada jiran sebelah ni memang tak puas hati dgn kami entah kenapa). last sekali malas dah nak bela kucing lain sbb kesian klu hilang lagi 🤧

    ReplyDelete
  2. begitulah hidup berjiran... susah nak puaskan hati semua... kadang kadang hal kecik pun boleh jadi bergaduh... tp kesiannla kucing yang dibela orang kalau buang.. nanti tak pandai nak survive

    ReplyDelete
  3. huhu lamanya xbalik..
    tuannya rindu separuh nyawa dh ni..

    ReplyDelete
  4. Poor cats :(
    I feel you because we lost 2 kittens early this year. Still hoping that they would come back.

    ReplyDelete
  5. aduh kesiannya... mungkin lepas ni boleh letakkan rantai supaya orang tahu kucing ni bertuan...
    kucing akak semua indoor, tak berani nak lepas sebab tak nak jiran tak selesa atau ada yang buat pedajal

    ReplyDelete
  6. oh .. sad coz i love cat. Hope they survived out there.

    ReplyDelete
  7. allahu..sedihnya klo betul kne buang...depa ni xde perasaan sungguh

    ReplyDelete
  8. I hope they're all okay whenever they are!

    ReplyDelete