Fast reply or Late But Meaningful ?

By sophea ◇ - 10:25 PM

 Hey guys and assalamualaikum . How are you guys doing ? Hope you guys doing well and take care of your health okay ?Sekarang musim demam , kucing sophea pun banyak demam and ada dua ekor kittens dah meninggal.

Okay lets jump to our tittle Fast reply or late but meaningful . 

Which one do you guys prefer ?

Kalau for Sophea , i prefer yang jenis balas lambat tapi text dia meaningful . Tak kiralah for friendship or dari someone special.  Sebab i trying being considerate and i want they have such productive days and focus on their life not only me macam tu . 

I believe fast reply is kinda red flag lol . Especially if in relationship i once meet the obsessive person and trust me its totally annoying. Semua nak tau . 

Lagi ² kalau jenis jumpa fast reply tapi kita balas satu perenggan tapi dia balas nak tak nak . Kan dah boleh menimbulkan world war kat situ 😂 . Tu tak teruk lagi , lagi teruk if balas haha , typical gelak tak ikhlas tu lagi lah . 

Back to the reason why i'm okay with late texter because i'm also one of them . Ye lah kadang kita busy , read tapi lupa balas . So secara tidak langsung terblue tick . Tapi lambat macam mana Sophea akan find satu masa mood tengah okay then balas . Taklah sengaja ignore . Kalau memang saja bluetick maksudnya memang tengah annoyed lah . 

The another reason , sophea jenis senang drained kalau communicate dengan ramai orang in one day tak kira lah face to face atau secara virtual . Well thats one of INFJ (mbti) punya characteristics . So i need to find a time to recharge back my energy . Kalau tak recharge tu yang jadi hulk tu . 

So my circle usually faham if i reply lambat and they dont even blame me pun . Cuma kalau emergency i prefer call ye lah kata emergency kan why text pula haih . Kalau text pun i reply fast if penting . 

So whos same with me prefer balas lambat ? Or you guys more prefer balas cepat ? Can comment below so we can exchange opinion about it :) 


Thank you guys , for reading my entry this time . See you when i see you . Till then 🌻


  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. macam akak, biasa nya akak suka yg cepat tapi bermakna... sebab akak jenis macamtu.
    Jenis telefon sentiasa di tangan, sebab sekarang boss2 pun kalau nk apa2 main ws je. Cuma kadang tu bila ada bnyak terima ws mungkin ada yg lambat bls mmg akan jwbpanjang sikit...

    ReplyDelete
  2. aww, poor cat :( anyway, i do agree with you. tapi kan kalau lambat sangat pun zaty boleh turn off jugak but yah, zaty kena faham yang semua mesti busy dengan life and im trying so hard untuk accept hehehe. take care of yourself tau sis! <3

    ReplyDelete
  3. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete